Lehet, hogy mégsem minden férfi aljas disznó?
2016. május 02. írta: Dóra Theisz

Lehet, hogy mégsem minden férfi aljas disznó?

diszno.jpgÉva magas, barna hajú, dekoratív nő, a harmincas évei vége felé jár. Könnyed léptekkel, nagy kék szemekkel libben be hozzám, vidámságot, életkedvet, derűt hoz magával. Éva jó munkával, nagy baráti társasággal, és több hobbival is rendelkezik: remekül táncol, istenien főz, és kamasz lányával a serdülő kor ellenére egész jól kijön. Tudom hihetetlenül hangzik, de Éva egyedülálló, több éve.

Életének erről a területéről így nyilatkozik: „bár éltem már házasságban is, talán soha nem volt igazán párkapcsolatom” A férfiak általában vagy egy éjszakás kalandokra is elcsábítható „lökött libát” vagy egy „anya típust” látnak benne, akire jól rázúdítják a gondjaikat bajaikat. Mondanom sem kell Éva egyikre sem vágyik. Egy olyan tartós kapcsolatot szeretne, amelyben az adok-kapok legalább többé-kevésbé egyensúlyban van.

Amikor Éva gyermekkoráról beszélgetünk, szépen kirajzolódik, hogy mi miért történik vele. Éva kissé rideg, munkamániás édesanyjától kevés támogatást, gondoskodást, anyai szeretetet kapott, nem sok jó emléket hordoz gyermekkoráról. Azt viszont már igen korán és fiatalon megtapasztalta, hogy gondoskodnia, felelősséget kell vállalnia 6 évvel fiatalabb öccséért. A szülők sokat dolgoztak, így Éva öccsének pót- anyukája lett. Ezt a szerepet tanulta, gyakorolta már egész fiatal kora óta, miért ne csinálná ezt tudattalanul a párkapcsolataiban is? Még velem a pszichológussal is megpróbálja: önmagáról szűkszavúan beszél, inkább felőlem érdeklődik, s ha nem figyelek oda, máris én mondom ügyes bajos dolgaimat, ő pedig figyelmesen, együtt érzően meghallgat. Hát így hozzuk létre tudattalanul is azokat a helyzeteket, amiket pedig nagyon is szeretnénk elkerülni. Ilyenkor a legkönnyebb azt mondani: „minden férfi disznó” vagy „a férfiak csak ki akarják használni a nőket”. Szerencsére Éva nem így gondolkodik, hanem saját magán dolgozik. Olyan feladatokat, kérdéseket kap tőlem, melyek segítenek elgyászolni gyermekkori veszteségeit, s kidolgozni a „gondoskodó anyán” kívüli női oldalait, szerepeit. Hiszen egy nő annyi szereppel, arccal rendelkezhet. Az idő pedig megérett, hogy Éva új oldalról is megmutassa önmagát, s ezzel késszé váljon egy olyan párkapcsolatra, amilyenre régóta vágyik.

sokoldalu_no.jpg

http://theiszdora.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://theiszdorapszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr948679916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása